Straffe vrouwen in de retailsector

Straffe vrouwen in de retailsector

Meer dan de helft van de Lidl winkels staat onder leiding van een vrouw

Op 8 maart vieren we ‘internationale vrouwendag’. Niet onbelangrijk bij supermarktketen Lidl, gezien het grote aantal vrouwen in het personeelsbestand. Maar liefst 66% van de meer dan 10.000 werknemers zijn vrouwen. De retailsector is een overwegend vrouwelijke sector blijkt uit het een sectoranalyse van SD Worx.

Maar opvallend in de cijfers van de supermarktketen; vrouwen zijn ook sterk vertegenwoordigd in de leidinggevende functies, zowel aan het hoofd van de winkels, als in de ondersteunende diensten op het hoofdkantoor. Meer dan de helft van de winkels staat onder leiding van een vrouwelijke store manager.

Vrouwen in de kijker

Lidl draagt gendergelijkheid hoog in het vaandel en kent mooie groeiverhalen binnen de organisatie. De supermarktketen biedt iedereen de springplank naar een (inter)nationale carrière en engageert zich ervoor om voor elke werknemer in elke levensfase een aantrekkelijke werkgever te zijn.

“Mannen en vrouwen krijgen binnen de organisatie evenveel kansen. Groei is niet gebaseerd op gender, maar op potentieel en ambitie. Zelf kreeg ik de kans om als head of finance & accounting aan de slag te gaan na een persoonlijk expatprogramma,” aldus Sabine Scholz – head of finance & accounting bij Lidl België & Luxemburg.
“Bij Lidl krijg je alle kansen om door te groeien”, zegt Manou van den Bos (23). Op haar 18 begon ze als jobstudent winkelbediende bij de supermarktketen, vijf jaar later is ze doorgegroeid tot store manager van Lidl Hoogstraten. “Motivatie en ambitie zijn het belangrijkst. Je komt bovendien terecht in een zeer fijne en dynamische omgeving.”
Manou van den Bos, store magazine Lidl Hoogstraten
Manou van den Bos, store magazine Lidl Hoogstraten

 

Wie interesse heeft in een job bij Lidl, kan surfen naar werkenbijlidl.be voor een overzicht van de openstaande vacatures of voor een spontane sollicitatie. 

 

Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg

 

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke