Schoten heeft er een Lidl bij

Langs de Paalstraat in Schoten opent Lidl een gloednieuw filiaal.

Woensdag 29 november 2017 — Vandaag mocht de gloednieuwe Lidl, in de Paalstraat 327 te Schoten de deuren openen. Met een totale oppervlakte van 1.428 m² en ruim 100 parkeerplaatsen krijgt nu ook Schoten een Lidl of the future. In het totaal gaan hier meer dan 30 medewerkers aan de slag.

 

UItgekiend assortiment en ruime bakkerij

De nieuwe winkel met een oppervlakte van iets meer dan 1400m2 biedt een assortiment van een 1.500 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Bovendien krijgt deze Lidl een uitgebreide bakkerij waar dagelijks meerder keren gebakken wordt.

 

Ontbijt en hapjes tijdens de opening

“We trakteerden alle aanwezigen aan onze foodtruck op een vers ontbijt en serveerden vanaf 11u een assortiment gezonde hapjes. Een van onze vroege klanten won 1 minuut gratis winkelen. Verder tonen we meteen onze sterkte met een aantal scherpe kortingsacties tijdens de eerste 4 weken.” aldus Isabelle Colbrandt.

 

Lokale producten

 “Wij besteden veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Dit filiaal heeft ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt Isabelle Colbrandt.

 

Vlot parkeren en gratis laden

In het totaal telt dit filiaal 103 parkeerplaasten.

- 90 standaard plaatsen

- 2 mindervaliden 

- 4 ouder-kind 

- 5 bewonersplaatsen voor de vijf huizen die zich aan de straatkant bevinden. Deze panden staan vanaf nu ook te koop. 

Bovendien kunnen klanten in dit filiaal gratis hun elektrische wagen of fiets laden tijdens het winkelen aan één van de 2 laadpalen op de parking.

 

Lidl groeit

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. De retailer is dus steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR. Tegen 2020 zal Lidl nog 1.500 nieuwe medewerkers aanwerven. Solliciteren kan op www.werkenbijlidl.be

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten, maar in aanloop van de feesten zal de winkel open zijn op 17, 24 en 31 december van 9 tot 14u.

Bakkerij
Bio
Bakkerij
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie at Lidl België & Luxemburg