Rolstoelatleet Peter Genyn gebruikt hittekamer om zich voor te bereiden op Spelen in Tokio

Rolstoelatleet Peter Genyn gebruikt hittekamer om zich voor te bereiden op Spelen in Tokio

Ambitie is gouden medaille op 100m en 400m

Rolstoelatleet Peter Genyn (44) is helemaal klaar voor de Paralympische Spelen in Tokio die volgende week dinsdag starten (24 aug – 5 sept). Om zich voor te bereiden op de hitte in Japan legde Genyn enkele tests af in een zogenaamde hittekamer, waar de temperatuur en de luchtvochtigheid kunnen nagebootst worden. “Goed omgaan met de hitte wordt cruciaal”, zegt hij, “want door mijn handicap kan ik niet meer zweten”.  

Ondertussen zit hij weer op schema met zijn trainingen, want de coronacrisis heeft die danig in de war gestuurd. Ook mentaal is Peter weer helemaal opgeladen na de opdoffer vorig jaar toen de Spelen werden uitgesteld. Gelukkig zijn ook alle sponsors nog aan boord. De lat ligt hoog: zijn doel is om goud te halen op de 100m en 400m rolstoelsprint, net zoals in Rio in 2016. Sponsor Lidl België volgde Peter tijdens één van zijn laatste trainingen in België voor de Paralympische Spelen.

Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke