Nieuwe ruime Lidl in Oudenaarde

Lidl opent in voormalige Albert Heijn in Frunpark langs de Gentstraat

Warenhuisketen Lidl opent op woensdag 13 september een gloednieuwe winkel in Oudenaarde. In de voormalige Albert Heijn in het Frunpark langs de Gentstraat komt een ruime Lidl met meer dan 1.300 m² winkeloppervlakte. In het totaal gaan hier 20 medewerkers aan de slag. De oude Lidl in de Beverestraat sluit de deuren. Lidl België nam nog twee andere filialen over van Albert Heijn: Turnhout opende in juli reeds de deuren. In oktober is Lidl Leuven aan de beurt.

 

Uitgebreider assortiment en ruime bakkerij

De nieuwe winkel met een oppervlakte van iets meer dan 1300m2 biedt een assortiment van een 1.500 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Dit in tegenstelling tot het oude Lidl filiaal waar, door de omvang, maar een beperkt assortiment aangeboden werd. Bovendien krijgt deze Lidl een uitgebreide bakkerij waar dagelijks meerder keren verse broden en koffiekoeken gebakken worden.

 

Lokale producten

 “Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt Isabelle Colbrandt.

 

Ontbijt en hapjes tijdens de opening

“Op woensdag trakteren we alle aanwezigen aan onze foodtruck op een vers ontbijt en serveren we vanaf 11u een assortiment gezonde hapjes. De klanten kunnen 1 minuut gratis winkelen winnen. Verder tonen we meteen onze sterkte met een aantal scherpe kortingsacties tijdens de eerste 4 weken.” aldus Isabelle Colbrandt.

 

Lidl groeit

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. De retailer is dus steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR. Tegen 2020 zal Lidl 2.000 nieuwe medewerkers aanwerven. Solliciteren kan op www.werkenbijlidl.be

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 309 filialen in België en Luxemburg. De ruim 8500 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke