Nieuwe Lidl Genk opent 8 november de deuren

Op de Hasseltweg nr 70, naast Aldi, opent Lidl een gloednieuw filiaal.

Dinsdag 7 november 2017 — Op de Hasseltweg 70 in Genk, naast Aldi, opent op 8 november een gloednieuwe Lidl de deuren. Met een totale oppervlakte van 1.428 m² zal deze nieuwe winkel dubbel zo groot zijn als de voormalige Lidl gelegen iets verder in de straat. In het totaal gaan hier 30 medewerkers aan de slag.

 

Uitgebreider assortiment en ruime bakkerij

De nieuwe winkel met een oppervlakte van iets meer dan 1400m2 biedt een assortiment van een 1.500 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Dit in tegenstelling tot het oude Lidl filiaal waar, door de omvang, een beperkter assortiment aangeboden werd. Bovendien krijgt deze Lidl een uitgebreide bakkerij waar dagelijks meerder keren gebakken wordt.

 

Ontbijt en hapjes tijdens de opening

“Op woensdag trakteren we alle aanwezigen aan onze foodtruck op een vers ontbijt en serveren we vanaf 11u een assortiment gezonde hapjes. De klanten kunnen 1 minuut gratis winkelen winnen. Verder tonen we meteen onze sterkte met een aantal scherpe kortingsacties tijdens de eerste 4 weken.” aldus Isabelle Colbrandt.

 

Lokale producten

 “Wij besteden veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt Isabelle Colbrandt.

 

Lidl groeit

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. De retailer is dus steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR. Tegen 2020 zal Lidl nog 1.500 nieuwe medewerkers aanwerven. Solliciteren kan op www.werkenbijlidl.be

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten. Op 8 november sluit het andere Lidl filaal gevestigd op de Hasseltweg

Bakkerij
Bio
Bakkerij
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie at Lidl België & Luxemburg