Na het immense succes van Stikeez-spaaractie, lanceert Lidl nu Fresh Heads

Na het immense succes van Stikeez-spaaractie, lanceert Lidl nu Fresh Heads

Monsterknikkers moeten kinderen aanzetten groenten en fruit te eten

Al gehoord van Lumber, Spikes en Pups? Dat zijn de namen van 3 van de 24 monsterknikkers die vanaf 7 september te verkrijgen zijn in alle filialen van Lidl. De supermarktketen wil met de Fresh Heads-spaaractie helpen om kinderen aan te zetten groenten en fruit te eten. En nu de scholen opnieuw open kunnen, zijn de knikkers het ideale spel om vanop een afstand samen te spelen op de speelplaats.

Parallel met de start van het nieuwe schooljaar lanceert Lidl ‘Fresh Heads’, zijn nieuwe verzamelactie voor kinderen. Deze knikkercollectie bestaat uit leuke personages die verzot zijn op groenten en fruit. De knikkers moeten kleur geven aan de speelplaats en kinderen aanzetten om tijdens de middagpauze ook meer groen mee te nemen in hun lunchbox.

“Dankzij de Fresh Heads zetten we kinderen niet alleen op een ludieke manier aan om groenten en fruit te eten, maar hopen we ook dat ze na de moeilijke periode van de afgelopen maanden weer samen plezier kunnen hebben”, legt Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl uit, “zelfs vanop een afstand als het moet.”

Ook na de schooluren kunnen de kinderen via de ‘Fresh Heads’-app samen met hun vrienden met virtuele knikkers blijven spelen. Het Doolhofspel kan je gratis downloaden via de Apple- of Google Play-store of via de QR-code op de verpakking. Er is ook een verzamelalbum en knikkerzak beschikbaar.

Opvolger van de Stikeez

Stikeez, de kleefpoppetjes van Lidl in de vorm van groenten, fruit, maar ook zuivelproducten of brood, kenden vorig jaar een groot succes. Zes weken lang konden klanten de poppetjes sparen. "Meer dan 12 miljoen Stikeez vonden een nieuwe thuis bij klanten. Eén op de vijf Belgen heeft ze dan ook gespaard”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. “We hopen dat de knikkers minstens evenveel in de smaak zullen vallen bij kinderen.

Vanaf 7 september krijg je bij Lidl per aankoopschijf van 15 euro een Fresh Head, alsook bij bepaalde producten. De actie duurt tot en met 17 oktober. De knikkers zijn apart verpakt in duurzaam FSC-papier.

Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke