Lidl zoekt tegen eind 2021 350 extra werknemers

Lidl zoekt tegen eind 2021 350 extra werknemers

Supermarktketen rijdt uit met jobbus en zet pilootproject op voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

350, dat is het totaal aantal openstaande vacatures dat Lidl België nog in 2021 wil invullen. Het gaat vooral om winkelbedienden, (assistent) store managers, orderpickers en extra personeel voor de vliegende ploeg. De nood aan nieuwe collega’s is het hoogst in Vlaanderen, met regio’s Mechelen, West- en Oost-Vlaanderen op kop. Om nieuwe medewerkers te zoeken, lanceert Lidl een grootschalige rekruteringscampagne. Zo stuurt het opnieuw de ‘jobbus’ de baan op waar sollicitanten met hun toekomstige leidinggevende kunnen praten en betaalt de retailer tijdelijk aan zijn personeel een hogere bonus als ze zelf een nieuwe collega aanbrengen voor in de winkel. In het najaar zet Lidl ook specifiek in op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

De economie trekt opnieuw aan en dat laat zich voelen met een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, die ook in de retailsector sterk voelbaar is. Supermarktketen Lidl telt vandaag 11.000 medewerkers, maar zoekt de komende maanden nog 350 extra werknemers. Het gaat vooral om winkelbedienden, (assistant) store managers, jobstudenten voor de winkels. Maar ook orderpickers voor in de 5 distributiecentra.   

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België: “Winkelmedewerkers zijn voor een supermarkt als Lidl simpelweg onmisbaar. Ze zorgen er enerzijds voor dat onze winkels blijven draaien, maar zijn ook het uithangbord van onze organisatie. Ons personeelsbestand groeit al jaren. Zo kwamen er tussen 2018 en nu al 1.500 jobs bij. Gezien we bijna elke drie weken een nieuwe winkel openen, zijn we immers steeds op zoek naar nieuwe werknemers, maar in vergelijking met de voorbije jaren hebben we dit jaar extra veel openstaande vacatures.”  

Ook voor de ‘vliegende ploeg’ is Lidl nog op zoek naar extra volk. Deze ploeg wordt ingezet wanneer er personeel uitvalt en springen zo bij in de winkels waar nodig. Deze medewerkers moeten over een eigen wagen beschikken en van een stevige portie afwisseling houden.  

Jobbus  
Om de 350 extra jobs in te vullen, kiest Lidl voor een mix van beproefde recepten en een aantal nieuwe strategieën. Zo haalt de supermarktketen de jobbus opnieuw van stal. Die bus bleek tijdens vorige aanwervingscampagnes dit jaar erg succesvol. De jobbus zal de komende maanden op 25 locaties te vinden zijn. 

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België: “We gaat dit najaar ook extra inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te werven, de eerste pilootprojecten worden binnenkort gelanceerd. Ten slotte rekenen we ook volop op onze eigen Lidl-medewerkers. Zij zijn onze belangrijkste ambassadeurs. De bonus voor medewerkers die zelf een nieuwe collega aanbrengen voor onze winkels, verhogen we tijdelijk tot 750 euro bruto.”  

‘Knelpuntregio’s’ 
Lidl stelt vast dat er grote regionale verschillen zijn om nieuwe werknemers te vinden. Vooral Vlaanderen kent een aantal ‘knelpuntregio’s’. In sommige regio’s heeft Lidl immers massaal geïnvesteerd in nieuwe en bestaande filialen, waardoor de nood daar extra groot is.  

Regio Mechelen
Vooral in de ruime regio van Mechelen (Kampenhout, Mechelen, Zemst, Willebroek) is de nood aan nieuwe werkkrachten zeer groot, onder meer door de opening van drie nieuwe winkels. De komende weken vind je hier de Lidl jobbus en worden er diverse jobevents georganiseerd om kandidaten te ontmoeten. 

Regio West- & Oost-Vlaanderen 
Ook in de regio West- en Oost-Vlaanderen heeft Lidl meer dan honderd openstaande vacatures. Het gaat daar vooral om de kustregio, de driehoek Waregem - Kortrijk - Roeselare en ten slotte Zelzate, Eeklo, Maldegem en Brugge. Ook in deze regio’s staan nog enkele nieuwe filiaalopeningen op de planning. Er zijn openstaande vacatures voor winkelbedienden, (assistent) store managers en jobstudenten. Lidl gaat in deze regio’s ook een samenwerking aan met een aantal middelbare scholen en de provincie West-Vlaanderen.  

Maar ook in de distributiecentra in Gullegem en Sint-Niklaas zijn er nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe collega’s om als orderpicker aan de slag te gaan. In het distributiecentrum in Sint-Niklaas wordt op 17/09 een jobdag voor arbeiders georganiseerd.  

In de Oost-Vlaamse Denderregio zijn er nog openstaande vacatures voor de filialen in Erpe-Mere, Lochristi en Waasland, met het oog op de opening in Sint-Niklaas in 2022.  

Regio Limburg en Kempen 
Zowel in Dilsen als in Balen komt er binnenkort een nieuw filiaal, waardoor Lidl daar dringend op zoek is naar heel wat nieuwe enthousiaste medewerkers. Verder wordt er ook nog extra personeel gezocht voor Berlaar, Putte, Heist-op-den-Berg, Paal en Tessenderlo. Op een aantal van deze Lidl parkings komt binnenkort de jobbus langs. Ook in het distributiecentrum van Genk zijn er nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe collega’s om als orderpicker aan de slag te gaan. 

Regio Antwerpen en Vlaams-Brabant 
In de regio Antwerpen is de supermarktketen specifiek op zoek naar nieuwe medewerkers voor de filialen in Wuustwezel, Stabroek & Wommelgem. In Vlaams-Brabant gaat het vooral om Machelen, Wolvertem, Sint-Pieters-Leeuw en Sterrebeek.  

Wallonië 
In het Waals gewest heeft Lidl in de provincie Luxemburg, Namen en Waals-Brabant 26 vacatures openstaan voor (assistant) store managers en winkelbedienden. Ook hier zal Lidl de jobbus inzetten. Ook in Bouffilioux en Henegouwen, waar Lidl binnenkort een nieuwe winkel opent, zoekt de supermarktketen nog een tiental mensen. Maar ook voor het distributiecentrum in Marche-en-Famenne wordt er volop naar 30 extra collega’s gezocht. (orderpickers, dispatchers, administratief en logistieke profielen, …)  

 

Interesse om te werken bij Lidl? Hier vind je meer info.

Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Economie
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke