Lidl zoekt komende twee jaar 1.500 nieuwe medewerkers

In februari opent 300ste winkel haar deuren

Lidl zoekt de komende twee jaar over heel België 1.500 nieuwe medewerkers. Het gaat zowel om winkelpersoneel als medewerkers op het hoofdkantoor. De aanwervingen passen in de groeistrategie van Lidl dat elke twee weken een nieuw filiaal opent. Vandaag nog opende de supermarktketen een gloednieuw filiaal aan de Brusselsesteenweg in Melle.

Met 1.685 m² en meer dan 150 parkeerplaatsen krijgt Melle meteen de grootste Lidl-winkel van Vlaanderen. Zonnepanelen op het dak voorzien de gratis laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s van stroom. In totaal gaan hier 35 medewerkers aan de slag.

 

1.500 nieuwe mensen

En dat is nog maar een begin van het doel tegen 2020. Want Lidl wil binnen de twee jaar liefst 1.500 nieuwe medewerkers aanwerven. Tegen 2020 zal ze in ons land 8.500 werknemers tellen. Elk jaar opent ze een twintigtal nieuwe winkels en worden de bestaande filialen vernieuwd. Dat past in de groeistrategie van Lidl in België.

 

“Onze strategie van lage prijzen en een beperkt maar kwaliteitsvol assortiment van huismerken slaat duidelijk aan bij de consument. In februari openen we onze 300ste winkel in België. We zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe mensen. En dat voor verschillende functies: van winkelassistent, filiaalmanager tot ondersteunende functies in IT of HR. Belangrijk: je hoeft niet altijd een diploma te hebben, de juiste fit met de organisatie is voor ons veel belangrijker. De retailsector is bovendien een van de sectoren waar je het snelst kan doorgroeien.”

Wolfgang Hennen, HR-directeur

 

Het marktaandeel van Lidl blijft in België stijgen. Dat bleek onlangs nog uit de recentste GfK-cijfers. In 2017 kwamen bijna liefst twee op de drie Belgen binnen bij Lidl en ze komen ook vaker terug. In een dalende markt sloot de supermarktketen het afgelopen jaar af met een gemiddeld marktaandeel van 8,6%, een record.

 

Interesse in een job bij Lidl? Solliciteren kan op www.werkenbijlidl.be

 

Economie
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 315 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke