Lidl wordt officiële partner van UEFA EURO 2024TM

Lidl wordt officiële partner van UEFA EURO 2024TM

Het partnerschap gaat dit jaar in bij de start van de European Qualifiers. Zo wordt Lidl een wereldwijde UEFA-partner voor de European Qualifiers in 2023 en 2024 en voor het slottoernooi in 2024.

Van 14 juni tot 14 juli 2024 trekken de beste nationale teams van Europa naar Duitsland om er in tien verschillende steden te strijden voor de titel van Europees Kampioen. Welke landen naar de titel mogen dingen in de 51 wedstrijden van het slottoernooi wordt beslist in de European Qualifiers, die tussen maart 2023 en maart 2024 worden gespeeld.

Als officiële partner zal Lidl, een van de toonaangevende voedingsretailers in Duitsland en de rest van Europa, zowel de European Qualifiers als het slottoernooi in 2024 ondersteunen. Een meer geschikt partnerschap is nauwelijks denkbaar: Lidl telt momenteel meer dan 12.000 winkels in 31 landen, waaronder 30 landen in Europa. En net zoals voetbal elke dag miljoenen mensen entertaint, is Lidl een betrouwbare partner voor miljoenen Europese klanten bij hun dagelijkse boodschappen.

“We zijn verheugd deel uit te maken van een evenement dat onze klanten en onze werknemers over de hele wereld weet te fascineren. Net zoals onze producten voor iedereen toegankelijk zijn, willen we dat ook voor het UEFA EURO 2024 doen, bijvoorbeeld met de Lidl Fan Zones. In vele landen waarin Lidl actief is, zal er gesupporterd worden. Het is ook extra bijzonder omdat de finale plaatsvindt in het land waar het voor Lidl allemaal begon,” zegt Jeroen Bal, Divisional Board Member Customer bij Lidl International.

Lidl wil dit partnerschap ook aanwenden om het belang van vers fruit en verse groenten, alsook de voordelen van sport en beweging te benadrukken voor een actieve en gezonde levensstijl. Wat we eten en hoe vaak we bewegen heeft een enorme impact op onze gezondheid, maar ook op het milieu. Daarom ontwikkelt Lidl zijn productgamma op basis van het planetaire gezondheidsdieet, om klanten te helpen bewust te kiezen voor gezonde en duurzaam geproduceerde voeding. Dat doen we bijvoorbeeld door nieuwe internationale normen voor marketingcampagnes voor kinderen te hanteren.

UEFA Marketing Director Guy-Laurent Epstein verklaarde: “UEFA is trots om Lidl te verwelkomen als partner van de European Qualifiers en UEFA EURO 2024. Lidl’s aanwezigheid op het hele continent zal in aanzienlijke mate blijven bijdragen tot de promotie van wat opnieuw een onvergetelijke competitie zal worden. We kijken er ook naar uit om samen een goede gezondheid en welzijn te promoten als gedeelde welzijnswaarden van Lidl en UEFA.”
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg

 

 

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke