Lidl wordt hoofdsponsor van UCI WorldTour-team Lidl-Trek

Lidl wordt hoofdsponsor van UCI WorldTour-team Lidl-Trek

Lidl breidt zijn betrokkenheid bij de wielersport uit door hoofdsponsor en strategisch partner te worden van UCI WorldTour team Lidl-Trek. De langdurige samenwerking met een van de toonaangevende teams in de internationale wielersport begint met de Giro d’Italia voor vrouwen op 30 juni 2023 en de Tour de France voor mannen op 1 juli 2023.

Een samenwerking die niet beter kon passen: twee internationale merken verenigd door hun inzet voor prestaties. Samen hebben Lidl en Trek ambitieuze plannen: om een team te bouwen in de mondiale wielerwereld die wielerfans, de volgende generatie van dames- en herenkampioenen en alle renners, zowel casual als competitief, inspireert.

Als partners zullen Lidl en Trek zich niet alleen richten op atletisch succes, maar ook op allround gezondheid, inclusief sport en bewuste voeding. Het is voor beide bedrijven van fundamenteel belang om een gezonde en actieve levensstijl te promoten als onderdeel van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

“We willen een rolmodel voor duurzaam fietsen zijn. Daarom zijn we verheugd om een sterke, diverse ploeg van internationale topatleten te verwelkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding en een actieve levensstijl – gevormd door sport en beweging – het welzijn van mensen versterken. Net zoals onze Lidl-producten voor iedereen toegankelijk zijn, is fietsen een sport voor iedereen en geschikt voor iedereen die in het dagelijks leven actiever wil zijn. We willen deze boodschap met zoveel mogelijk mensen delen.” zegt Hendrik Van Wilderode, directeur inkoop & marketing Lidl België & Luxemburg.

“Een deel van onze missie is het bieden van uitstekende klantenservice aan onze klanten, en het is duidelijk dat Lidl dezelfde mentaliteit heeft,” aldus Trek-president John Burke. “We kijken er naar uit om nauw samen te werken om de beste fietsteams ter wereld te bouwen en tegelijkertijd meer mensen te inspireren om de fiets te nemen.”

Naast haar internationale inzet voor fietsen, ondersteunt Lidl België & Luxemburg ook tal van andere sport- en beweeginitiatieven, waaronder Flanders Classics, rolstoelatleet Peter Genyn en regionale jeugdwedstrijden in het wielrennen.

 

Over Trek

Trek Bicycle is een wereldleider in het ontwerpen en produceren van fietsen en aanverwante producten. Trek gelooft dat de fiets een eenvoudige oplossing kan zijn voor veel van ‘s werelds meest complexe problemen en is toegewijd aan het afbreken van de barrières die mensen ervan weerhouden om vaker fietsen te gebruiken voor vervoer, recreatie en inspiratie.

Economie Conso
Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke