Lidl Turnhout opent in voormalige Albert Heijn

Eerste van drie Albert Heijns wordt Lidl

Dinsdag 30 mei 2017 — Warenhuisketen Lidl opent op woensdag 26 juli een gloednieuwe winkel in Turnhout. Hiermee is de eerste voormalige Albert Heijn omgebouwd tot een Lidl. Op 4 maand tijd kende de locatie een ware gedaantewisseling. Er opent een ruime winkel van 1.400m² en met 220 parkeerplaatsen. In het totaal gaan 34 medewerkers aan de slag op de nieuwe locatie. Lidl België nam nog twee andere filialen over van Albert Heijn: Oudenaarde en Leuven. Deze openen in september en oktober de deuren.

 

Eerste Albert Heijn die Lidl wordt

In maart dit jaar kondigde Lidl de aankoop van 3 Albert Heijns aan. Na 4 maand opent de eerste, Lidl Turnhout, de deuren. Vanaf woensdag 26 juli gaat een team van 34 medewerkers aan de slag in de gloednieuwe Lidl aan de Steenweg op Gierle. Het nieuwe team is een mix van ex-werknemers van Albert Heijn en werknemers uit het oude Lidl filiaal in Turnhout.

 

Lidl groeit

Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl België: “De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks willen we zo een 10 tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. We zijn dus ook continue op zoek naar nieuwe collega’s om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR.” Tegen 2020 zal Lidl 2.000 nieuwe medewerkers aanwerven. Solliciteren kan op www.werkenbijlidl.be

 

Ontbijt en hapjes

“Bij de opening trakteren we alle aanwezigen aan onze foodtruck op een vers ontbijt en serveren we vanaf 11u een assortiment gezonde hapjes. De klanten kunnen 1 minuut gratis winkelen winnen. Verder tonen we meteen onze sterkte met een aantal scherpe kortingsacties tijdens de eerste 4 weken.” Aldus Isabelle Colbrandt.

 

Uitgekiend assortiment

De nieuwe winkel met een oppervlakte van 1400m2 biedt een assortiment van een 1.500 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Daardoor beperkt Lidl de keuzestress bij de klant en zorgt het schaalvoordeel voor de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs.

 

Lokale producten

 “Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant,” zegt Isabelle Colbrandt.

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten.

Julien Wathieu Porte-parole FR at Lidl Belgium en Luxemburg