Lidl-Trek presenteert trots haar Tour de France team

Lidl-Trek stelt met trots haar selectie voor de Tour de France van 2023 voor. De line-up is een mix van jeugd en ervaring: 8 straffe renners uit 7 landen zijn klaar voor de etappes van Bilbao naar Parijs. Bij de persconferentie van de ploeg in Bilbao, presenteerde Lidl-Trek ook voor het eerst de nieuwe geel-rood-blauwe outfits voor ’s werelds meest traditionele wielerwedstrijd.

Lidl-Trek stelt zijn selectie voor de Tour de France voor. Het team van 8 straffe renners uit 7 landen (Spanje, Denemarken, België, Frankrijk, Luxemburg, Italië en de Verenigde Staten) is klaar voor de Grand Départ in Bilbao en kijkt ernaar uit om de nieuwe geel-rood-blauwe outfits te dragen tijdens de 110e Tour de France. Zij hebben het ambitieuze doel om zowel etappes als de harten te veroveren in ’s werelds meest traditionele wielerwedstrijd. In de Giro d’Italia voor vrouwen zullen 7 ongelooflijke wielrensters uit 5 landen (Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Australië) – met hun ogen gericht op het winnen van etappes en het eindklassement - debuteren in de nieuwe Lidl-Trek outfit.

Lidl en Trek hebben als partners ambitieuze plannen: in hun partnerschap op lange termijn willen ze een team in de mondiale wielersport opbouwen dat wielerfans, de volgende generaties kampioenen, maar ook alle renners, zowel recreatief als competitief, inspireert. Als partners zijn Lidl en Trek niet enkel toegewijd aan goede prestaties in de wielersport maar ook aan de duurzame ontwikkeling van de atleten met een inclusieve teamcultuur. Door het gezamenlijk versterken, opleiden en ondersteunen van jonge talenten zijn we eveneens toegewijd aan de ontwikkelingsteams. Met een sterk, divers team van internationale topatleten wil Lidl-Trek een rolmodel zijn voor duurzaam wielrennen.

Lidl is trots om hoofdsponsor en strategisch partner te zijn van het UCI WorldTour-team Lidl-Trek. De samenwerking start met de Giro d’Italia voor vrouwen op 30 juni en de Tour de France voor mannen op 1 juli. Samen zullen Lidl en Trek zich niet enkel richten op atletisch succes, maar ook op de algemene gezondheid en welzijn via sport en bewuste voeding. Voor beide teams is het fundamenteel belangrijk om een gezonde en actieve levensstijl te promoten als onderdeel van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

“Lidl promoot fietsen en een actieve levensstijl. Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding en een actieve levensstijl het welzijn van mensen versterken. Met Lidl-Trek inspireren we zoveel mogelijk mensen om te kiezen voor de fiets. Omdat fietsen een sport is die – net als onze Lidl-producten – voor iedereen die in het dagelijkse leven actief wil zijn, toegankelijk is,” aldus Hendrik Van Wilderode (directeur inkoop & marketing Lidl België & Luxemburg).

“We vinden het geweldig om net voor de start van de grootste wedstrijd van het jaar Lidl-Trek aan de buitenwereld voor te stellen. Iedereen van de wegploeg voelt zich dan ook bevoorrecht om met Lidl samen te werken. Lidl deelt niet alleen onze waarden & motivatie, ze hanteren ook dezelfde visie over hoe we ons als team willen ontwikkelen en onze sport vooruit willen helpen. We kunnen niet wachten om als Lidl-Trek van start te gaan en onze nieuwe outfit te tonen in aanloop naar een drukke zomer,” zegt Luca Guercilena (General Manager Lidl-Trek).

Naast haar internationale inzet voor de wielersport, ondersteunt Lidl België & Luxemburg ook tal van andere sport- en beweeginitiatieven, waaronder Flanders Classics, rolstoelatleet Peter Genyn en regionale jeugdwedstrijden in het wielrennen.

 

Over Trek

Trek Bicycle is een wereldleider in het ontwerpen en produceren van fietsen en aanverwante producten. Trek gelooft dat de fiets een eenvoudige oplossing kan zijn voor veel van ‘s werelds meest complexe problemen en is toegewijd aan het afbreken van de barrières die mensen ervan weerhouden om vaker fietsen te gebruiken voor vervoer, recreatie en inspiratie.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke