Lidl stimuleert bewuste voeding

Lidl stimuleert bewuste voeding

Hoe we eten heeft grote gevolgen voor het milieu

Hoe we eten heeft grote gevolgen voor onze gezondheid en het milieu. Daarom heeft Lidl nu een internationaal maatregelenpakket over bewuste voeding opgesteld: Door het assortiment te blijven ontwikkelen en in te zetten op duidelijke communicatie, maakt de versdiscounter het haar klanten voortaan gemakkelijker om ​ bewust te kiezen voor gezonde en duurzame producten.

Hoe kunnen ongeveer 10 miljard mensen tegen 2050 gezond eten zonder de planeet te vernietigen? Toonaangevende wetenschappers van de EAT-Lancet Commissie hebben zich over die vraag gebogen en het Planetary Health Diet ontwikkeld. Dit voedingspatroon zet overwegend in op plantaardige voeding en wil producten met een kleine ecologische voetafdruk stimuleren. Op basis van deze voedingsrichtlijnen heeft Lidl zich tot doel gesteld om zijn klanten tegen 2025 het beste aanbod voor een bewuste en duurzame levenswijze te bieden.

Concreet gaat het om de volgende maatregelen:

Uitbreiding van het plantaardig assortiment

De productie van dierlijke producten heeft wereldwijd grote gevolgen voor het milieu. Hoe meer plantaardige producten we eten, hoe beter voor het klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid. Daarom zal Lidl tegen 2025 het aandeel plantaardige eiwitbronnen in haar assortiment continu uitbreiden – onder andere door veganistische producten zoals het eigen merk “Vemondo” uit te breiden. Vanaf dit jaar communiceert Lidl voor haar huismerken duidelijk de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitbronnen op de verpakking.

 

Nieuwe veganistische producten vanaf 6 februari in het Lidl-assortiment:

Vegan gummibeertjes

1kg

€4.99

Lactosevrije hazelnootpasta

400g

€2.49

Vegan groentewraps (wortel of rode biet)

6 wraps

€1.49

Vegan kant-en-klaargerechten (Bulgur, chili of linzencurry)

600g

€2.69

Vegan geraspte kaas

200g

€1.99

Vegan kaas (sneetjes)

200g

€1.99

Meer transparantie door de Nutri-Score

Lidl België & Luxemburg zal ook de Nutri-Score geleidelijk op de verpakking van al haar eigen merken vermelden. Zo kunnen klanten gemakkelijker bewust voor gezonde voeding kiezen. Tegen 2025 wil de supermarktketen een Nutri-Score op alle producten van eigen merk hebben staan. De Nutri-Score geeft informatie over de voedingswaarde van een product aan de hand van kleuren en letters in vijf niveaus. Consumenten kunnen aan de hand van deze score in één oogopslag het voedingsprofiel van levensmiddelen inschatten. Lidl gebruikt de Nutri-Score bovendien als overkoepelend kencijfer, met als doel de gemiddelde voedingswaarde van zijn assortiment te verbeteren.

Over de richtlijn van het Planetary Health Diet

Bewuste voeding is een onderdeel van Lidl’s duurzaamheidsstrategie. De supermarktketen laat zich hiervoor leiden door het Planetary Health Diet (PHD), een onafhankelijke richtlijn die aangeeft hoe we zowel gezond als duurzaam kunnen eten. PHD streeft voornamelijk naar het gebruik van minder dierlijke producten en een groei aan inname van onder andere groenten en fruit, volkoren producten, peulvruchten en onverzadigde vetten.

Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg

 

CSR
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke