Lidl steunt Kom op tegen Kanker met ‘benefiets-actie’

Werknemers Lidl fietsen voor het goede doel

De medewerkers van Lidl hebben in september geld ingezameld met de benefiets-actie ‘Bike for Life’, een initiatief van Bike to Work. Voor elke fietsrit naar het werk heeft Lidl €1 gedoneerd aan Kom op tegen Kanker. De benefiets-actie bracht door Lidl en 32 andere bedrijven in totaal €48.260 op. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

In september hebben de Lidl werknemers gefietst naar het werk ten voordele van ‘Bike for Life’, een benefiets-actie van de Fietsersbond. De campagne wil werknemers aanzetten om te fietsen naar het werk met één motivatie; geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Van 1 t.e.m. 24 september sponsorde Lidl als werkgever de woon-werkritten van haar werknemers met telkens €1 per rit.

Samen met 32 andere bedrijven heeft Lidl in totaal maar liefst 267.600 km afgelegd, wat resulteert in €48.260 euro voor het goede doel.

Het volledige bedrag gaat naar de strijd tegen kanker. €23.895 is bestemd voor Kom op tegen Kanker. €11.091 zal worden geschonken aan het Oncologisch centrum van het UZ Brussel. Het resterende bedrag gaat naar eigen goede doelen die gekozen werden door bedrijven.

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke