Lidl speelt in op populariteit van golfsport en lanceert betaalbaar assortiment

Lidl speelt in op populariteit van golfsport en lanceert betaalbaar assortiment

Golffederatie Vlaanderen telt met 10% grootste ledengroei ooit

Padel is de revelatie van het afgelopen jaar, maar ook de golfsport kent een ongeziene populariteit. Vlaanderen telt vandaag zo’n 45.000 golfers, een stijging van 10% tegenover 2019. En dat aantal blijft stijgen volgens de federatie Golf Vlaanderen. Lidl speelt nu slim in op die populariteit en lanceert via zijn webshop een assortiment aan golfkleding en accessoires zoals polo’s, handschoenen, trolleys, golfballen en zelfs een laserafstandsmeter. De supermarktketen wil zo iedereen de kans geven om een balletje te leren slaan. De golffederatie juicht initiatieven om haar sport bereikbaarder te maken alvast toe.  

Door de coronamaatregelen van het afgelopen jaar moesten veel clubs met indoorsporten de deuren tijdelijk sluiten. Buitensporten zoals golf mochten wel nog doorgaan en dat hebben de golfclubs in ons land geweten: veel Vlamingen zochten hun toevlucht tot het golfterrein.  

Sterke groei 
De Federatie voor Golf in Vlaanderen zag haar ledenaantal sterk groeien. Normaal telt ze elk jaar een goeie duizend nieuwe leden, maar onder meer door corona zag ze die jaarlijkse stijging verdubbelen. Zo telde Golf Vlaanderen in 2019 bijna 41.000 leden, vandaag gaat het al om bijna 45.000 leden.  

Marc Verneirt, Secretaris-Generaal Golf Vlaanderen: “We zijn uiteraard erg blij dat veel mensen de weg naar onze sport vinden. Terwijl je vroeger bij golf eerst lidgeld moest betalen om van de sport te kunnen proeven, proberen we met onze Start to Golf-opendeurdag iedereen eerst vrijblijvend kennis te laten maken met golf. Zo hebben we al sinds enkele jaren de drempel verlaagd naar onze 55 golfclubs. En corona heeft de populariteit van onze sport alleen maar vergroot. Zo zagen we het afgelopen jaar ook een stijging van het aantal leden in de jongere leeftijdsgroepen. Initiatieven om golf dichter bij de mensen te brengen en meer bereikbaar te maken, kunnen we alleen maar aanmoedigen.” 

Betaalbaar assortiment 
Het mag duidelijk zijn: golf is lang geen elitaire sport meer. En daar speelt Lidl vanaf vandaag slim op in met een betaalbaar golfassortiment. Via de webshop van de supermarktketen kan je je met polo’s, schoenen of golfhandschoenen volledig uitdossen in golftenue. Maar je vindt er ook allerlei accessoires zoals trolley’s, golfballen, tassen, tee’s en zelfs een laserafstandsmeter.  

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl: “Met Lidl willen we een betaalbaar en kwalitatief alternatief bieden voor golfkleding en –accessoires. De afgelopen jaren is golf steeds populairder geworden en corona heeft die bekendheid alleen maar versneld. Enkele jaren geleden verkochten we al eens golfclubs van ons merk Crivit en die waren in een mum van tijd uitverkocht. Het toont dat er vraag is naar een betaalbaar golfassortiment. We hopen op deze manier iedereen de kans te geven om een balletje te leren slaan.”  

Wie interesse heeft, kan het golfassortiment vinden via de webshop van Lidl.

Crivit Golfhandschoenen, €12,99
Crivit Golfhandschoenen, €12,99

 

Crivit Set van 12 golfballen, €14,99
Crivit Set van 12 golfballen, €14,99
Crivit Trolleytas voor golf, €139,00
Crivit Trolleytas voor golf, €139,00
Crivit Laserafstandsmeter voor golf, €119,00
Crivit Laserafstandsmeter voor golf, €119,00
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg

 

Aanbod
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke