Lidl solidair met slachtoffers overstromingen

Supermarktketen schenkt 500.000 euro aan het Rode Kruis

België is getroffen door één van de zwaarste natuurrampen ooit. Om de slachtoffers van de overstromingen zo snel mogelijk te steunen heeft supermarktketen Lidl vandaag beslist om een half miljoen euro te schenken aan het Rode Kruis. “Zo gaan we in op de oproep van het Rode Kruis, om financiële hulp te bieden, zodat de medewerkers van het Rode Kruis de juiste hulp in het rampgebied zo snel mogelijk kunnen opstarten”, zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl.  

Goederen en water voor de getroffen gebieden 

Vorige week vrijdag en zaterdag heeft de supermarktketen al goederen geschonken, zoals droge voedingswaren (pasta, koeken, conservenblikken), maar ook douchegel, luiers en water aan de getroffen gemeenten (Pepinster, Verviers, Luik, Dison, Namen, …) en aan de lokale voedselbanken. In totaal ging het om 100.000 euro aan goederen. Op die manier probeerde de supermarktketen meteen na de ramp de inwoners van de getroffen gebieden te ondersteunen. 

“Onze steun en gedachten gaan uit naar de vele slachtoffers van deze overstromingen, waaronder ook onze eigen collega’s.” 

Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl 

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke