Lidl schenkt 15.500 verse maaltijden aan Voedselbanken dankzij kerstboomverkoop

Lidl schenkt 15.500 verse maaltijden aan Voedselbanken dankzij kerstboomverkoop

Supermarktketen Lidl verdeelt vandaag 15.500 verse maaltijden aan de Voedselbanken. Begin december maakte de keten bekend dat het een voorraad van 15.500 Nordmann had en de verkoop hiervan linkt aan een goed doel: elke verkochte boom zou een maaltijd opleveren voor de Belgische Voedselbanken. De supermarkt maakt ook bekend dat het de verkoop van dennenbomen heeft verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar.

1 kerstboom = 1 maaltijd

Met elke verkochte boom kan Lidl nu een bereide maaltijd van het merk Chef Select aanbieden aan de Belgische Federatie van Voedselbanken, met een totaal van 15.500 verse maaltijden. Voedselbanken hebben de afgelopen maanden verschillende keren aan de alarmbel getrokken over de ongeziene toename van de onzekerheid als gevolg van de coronacrisis, omdat ze vreesden dat ze zonder voedsel zouden komen te zitten. In september deed Lidl al een donatie van € 120.000, een aanzienlijk bedrag dat de winkelketen in zes maanden wist op te halen. Na overleg met de Voedselbanken werd besloten dat deze 15.500 maaltijden vandaag zouden worden uitgedeeld.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke