Lidl opent nieuwe winkel in Maaseik

Eerste Lidl of the future in Limburg

Woensdag 16 augustus 2017 — Warenhuisketen Lidl opent op woensdag 16 augustus een gloednieuwe winkel aan de Maastrichtersteenweg 38 in Maaseik.

 

 

 

Eerste Lidl of the Future (LOF) in Limburg

Op woensdagochtend om 08u opent de eerste LOF in Limburg. De nieuwe winkel met een oppervlakte van 1428 m2 biedt een assortiment van een 1.500 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Daardoor beperkt Lidl de keuzestress bij de klant en zorgt het schaalvoordeel voor de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs. Met 166 parkeerplaatsen het dit nieuwe filiaal er 138 parkeeplaatsen bij.

De brede gangen zorgen voor een aangenaam ruimtegevoel. De geoptimaliseerde winkelinrichting in combinatie met de grotere oppervlakte zorgen voor optimale werkomstandigheden voor de medewerkers. Kortere looplijnen door het doordacht positioneren van de koelzones, de laad- en los  zone en de bakkerij zorgen er voor dat het winkelpersoneel veel efficiënter aan de slag kan.

Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl: “De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. In dit filiaal gaan 30 collega's aan de slag.” Tegen 2020 zal Lidl in het totaal 2.000 nieuwe medewerkers aanwerven.

 

Duurzaam

LOF, staat voor Lidl of the Future waar duurzaamheid centraal staat. Dit nieuwe concept is uitgerust met tal van duurzame bouwtechnieken die er voor zorgen dat het energieverbruik tot een absoluut minimum beperkt wordt. Wim De Meyer, verantwoordelijke bouw: “Dit filiaal is gebouwd volgens de BREEAM* very good norm. Deze standaard quoteert naast energiebesparende maatregelen ook de impact op mobiliteit en het welzijn van de werknemer.“

 

Lokale producten

 “Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Dit filiaal krijgt ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” Aldus Isabelle Colbrandt.

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag is de winkel gesloten.

Deze nieuwe locatie in Maaseik vervangt de oude Lidl in de gemeente. 

Isabelle Colbrandt Hoofd corportate communicatie at Lidl België & Luxemburg