Lidl opent de deuren van een ruimere en ecologischere winkel in Sint-Genesius-Rode

Na iets minder dan een jaar verbouwingswerken kunnen de inwoners van Sint-Genesius-Rode opnieuw boodschappen doen in een volledig nieuwe Lidl. De nieuwe winkel is niet alleen drie keer groter dan de oude, maar ook moderner en milieuvriendelijker. De supermarktketen heeft bomen rond de winkel geplant en gebruikt bijna 610 zonnepanelen. Dankzij deze uitbreiding heeft Lidl 8 nieuwe werknemers aangeworven. 

Het project om de winkel uit te breiden lag al meer dan tien jaar op tafel. De architect heeft rekening gehouden met de bekommernissen van de gemeente en buurtbewoners en de plannen op basis daarvan systematisch aangepast. Voor Lidl was het belangrijk dat het nieuwe gebouw, met de goedkeuring van de gemeenschap, correct in de wijk ingepast werd. Het gebouw houdt rekening met de verzoeken van de autoriteiten voor de aanleg van een ondergrondse parkeergarage, de realisatie van water doorlatende zones en een bijzondere zorg voor de afwerking van de gevel met houten panelen. De totale oppervlakte van de winkel bedraagt 1.108 vierkante meter en is dus drie keer groter dan die van de oude winkel. Bovendien zullen de buurtbewoners dankzij een onder- en bovengrondse parking meer plaats hebben om hun (elektrische) wagen te parkeren.

'We zijn verheugd dat we de laatste steen van onze nieuwe winkel in Sint-Genesius-Rode hebben kunnen leggen. Voortaan kunnen onze klanten een uitgebreider productaanbod in onze winkel vinden. Bovendien hebben onze medewerkers in deze nieuwe winkel meer ruimte om comfortabel te werken. Daarnaast biedt de winkel nu meer werkgelegenheid. We breiden ons personeelsbestand uit van 14 naar 22 vaste medewerkers.'

Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl

 

Duurzame aankopen

De nieuwe winkel sluit ook volledig aan bij de doelstellingen van Lidl om zich in te zetten voor het klimaat. Als het zonnig is, kan de winkel bijvoorbeeld rekenen op de elektriciteit opgewekt door 610 zonnepanelen. Ook regenwater wordt hergebruikt. De grote ramen zijn bovendien zorgvuldig geïsoleerd. Met het oog op volledige transparantie kunnen de klanten op een groot scherm aan de ingang zelf de opgewekte zonne-energie in de winkel volgen.

'Als supermarktketen dragen we een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. Daarom doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze volledige keten - van transport tot verkoop - zo klimaatvriendelijk mogelijk is. Het is dan ook logisch dat wanneer we een nieuwe winkel bouwen, we ervoor zorgen dat die perfect voldoet aan de voorwaarden die we onszelf opgelegd hebben. Zo dragen we niet alleen ons steentje bij aan een beter milieu, maar stellen we ook een voorbeeld voor anderen.'

Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl

 

Een compleet assortiment waarin verse en lokale producten centraal staan

Iedere dag kun je in Lidl een vast assortiment van 1.900 artikelen vinden. Om elke klant van zijn dagelijkse dosis vitaminen te voorzien, biedt de versspecialist een breed assortiment aan groenten en fruit aan. Daarnaast kunnen de klanten brood en gebak kopen dat ter plaatse gebakken is. 'Bij Lidl bestaat 90% van ons assortiment uit producten van onze eigen merken. Zo kunnen we de consument producten van de hoogste kwaliteit aanbieden aan de laagste prijs. Dat spelen we klaar door een uitgekiende keuze van producten aan te bieden in een uitgebreid gamma,' voegt Isabelle Colbrandt er nog aan toe.

Bovendien vult Lidl zijn assortiment voortdurend aan met verse producten uit de lokale handel.  'We besteden bijzondere aandacht aan lokale producten die de Belgische consument graag eet. 50% van ons assortiment aan fruit en groenten is bijvoorbeeld afkomstig uit België en bijna 100% als we alleen kijken naar inheemse soorten, en 90% van ons vlees is Belgisch. Onze melk en eieren zijn zelfs 100% Belgisch,' gaat Isabelle Colbrandt verder.

 

 

Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke