Lidl opent 23 nieuwe winkels in België

Lidl opent 23 nieuwe winkels in België

In februari openen 6 gloednieuwe vestigingen

Supermarktketen Lidl wil voor eind februari 2022 23 nieuwe winkels openen in België. Dat is goed voor 500 extra banen in ons land. Het gaat onder andere om 4 nieuwe supermarkten in onder andere Mechelen en Sint-Niklaas. In 9 andere steden, vooral in Wallonië en Brussel, vernieuwt Lidl de bestaande winkels. Ook de verhuis van 10 oudere winkels staat op de planning. 

In februari 2021 al 6 nieuwe winkels  

Op 10 februari openden de nieuwe winkels in Zottegem en Virton de deuren. Op 24 februari gaan de nieuwe winkels in Retie, Beaumont, Aubange en Tongeren open. Later in het jaar zal Lidl nog nieuwe supermarkten openen in Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Doornik, Bouffioulx, Morlanwez (afbraak en wederopbouw) en in Dilsen-Stokkem, Willebroek, Couvin, Jumet, Marcinelle (verhuis binnen dezelfde stad).

Dichtbij huis met verse producten van eigen bodem

Deze projecten maken deel uit van de uitbreidingsstrategie van Lidl om ruimere verkooppunten met meer licht te openen. Op die manier komt het assortiment van 1.900 producten beter tot hun recht. De supermarktketen merkt ook dat Belgen graag dichtbij huis willen kunnen winkelen, en speelt daar dan ook op in. Bovendien breidt de discounter zijn aanbod van verse producten van lokale aanbieders voortdurend uit. 

"Wij besteden extra aandacht aan lokale producten. De Belgische consument stelt dat op prijs. Zo komt de helft  van onze groenten en fruit en 90% van ons vlees uit België. 100% van onze melk en eieren komt uit ons land", legt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl uit.

500 nieuwe jobs tegen eind 2022 

De discounter is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers om het personeel in zijn winkels te versterken. Maar ook voor de expansie-afdelingen en zelfs het departement human resources. Tegen eind 2022 zal Lidl 500 nieuwe werknemers aanwerven. Vacatures zijn te vinden op www.werkenbijlidl.be.

Winkelopeningen
Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke