Lidl opent 2 gloednieuwe winkels deze week

Mechelen en Willebroek krijgen elk nieuw Lidl filiaal

Niet één, maar twee nieuwe Lidl winkels openen deze week de deuren. Op woensdag 27 oktober opent Lidl een gloednieuwe winkel op de Dendermondsesteenweg 121 in Willebroek. Op 28 oktober gaan de deuren van het nieuwe filiaal in het retailpark Malinas in Mechelen open. Samen zorgen beide winkels voor een totale winkeloppervlakte van 2.839m². Beide filialen maken gebruik van zonnepanelen op het dak, die de laadpalen voorzien van gratis stroom voor elektrische auto’s en fietsen.

Gloednieuwe Lidl voor Willebroek

Na een grondige renovatie is het nieuwe Lidl filiaal langs de Dendermondsesteenweg in Willebroek klaar om op 27 oktober haar deuren te openen. De volledig vernieuwde winkel heeft niet alleen een uitgebreider winkeloppervlakte van 1.313m², met de 104 parkeerplaatsen is er ook meer parkeergelegenheid.

Bovendien kunnen klanten gratis gebruik maken van 2 laadpalen om hun elektrische wagen of fiets op te laden tijdens het winkelen. 10 nieuwe collega’s zullen het bestaande team van 16 medewerkers versterken.

Ook nieuwe Lidl in het winkelpark Malinas in Mechelen

Op 28 oktober opent Lidl ook een nieuw filiaal in Malinas, het winkelpark aan de Nora Tilleylaan in Mechelen. De winkel heeft een winkeloppervlakte van 1.526m². Klanten kunnen gemakkelijk parkeren op de 853 parkeerplaatsen van het winkelcomplex. In totaal gaan hier meer dan 30 werknemers aan de slag.

Uitgekiend assortiment en uitgebreide bakkerij

Beide Lidl filialen bieden een ruim assortiment van een 1.900 tal producten, waarvan 90% eigen merken zijn. Bovendien krijgen ze ook een ruime bakkerij waar dagelijks meerdere malen gebakken wordt.

Verse producten van eigen bodem

 “Wij besteden veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer 50% van onze groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien. Deze filialen hebben ook een bio-hoek waar ons steeds groter wordend bio-assortiment duidelijk zichtbaar is voor de klant.” zegt Isabelle Colbrandt. Lidl versterkt zo zijn positie als versdiscounter door een steeds gevarieerder aanbod van verse producten tegen een voordelige prijs aan te bieden.

Openingsuren

Beide filialen zijn elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Op zondag zijn deze winkels gesloten.

Adressen van de nieuwe Lidl filialen

Lidl Willebroek
Dendermondsesteenweg 121
2930 Willebroek

Lidl Malinas, Mechelen
Nora Tilleylaan 2
2800 Mechelen

Lidl groeit

De opening van deze nieuwe winkels past in de groeistrategie van Lidl in België. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. De retailer is dus steeds op zoek naar nieuwe medewerkers om de teams in de winkels te komen versterken maar ook om aan de slag te gaan in ondersteunende functies zoals IT of HR. Tegen eind 2022 zal Lidl 500 nieuwe medewerkers aanwerven.
Alle vacatures zijn te vinden op: www.werkenbijlidl.be

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke