Lidl levert boodschappen met de fiets aan huis in Gent

Vanaf morgen kunnen Gentenaars hun boodschappen ook online bestellen bij Lidl. De supermarktketen levert de bestelling binnen de twee uur met de fiets. De pop-up-webshop ‘Simpl’ past volledig in het Gentse circulatieplan. “We zijn blij dat nu ook supermarktketens meegaan in onze logica van fietsstad”, zegt schepen Filip Watteeuw.

Yoghurtjes, beleg, groenten, vis of vlees voor de hele week. Een winkelkar loopt snel vol en dat is met de fiets niet altijd even handig. Daarom nemen veel mensen uit gewoonte nog vaak de wagen naar de supermarkt. Maar vanaf vandaag hoeft dat in Gent niet meer. Want supermarktketen Lidl lanceert de webshop ‘Lidl Simpl’. Gentenaren die in een straal van 3,75 kilometer rond de Sint-Niklaaskerk wonen, hebben de keuze tussen vierhonderd verse Lidl-producten die ze online kunnen bestellen. De producten worden binnen de twee uur met de fiets geleverd.

“Met dit initiatief willen we families en studenten in Gent helpen tijd te winnen. Door onze drukke levensstijl is het immers niet altijd eenvoudig om tussendoor de boodschappen nog ergens ingepland te krijgen. Daarom bieden we onze verse producten voor de Gentenaars nu ook online en aan dezelfde prijzen als in de winkel aan.”

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl

Ook Gents schepen Filip Watteeuw is opgetogen over het initiatief, omdat het volledig in het circulatieplan past dat vorig jaar in Gent werd ingevoerd.

“We zijn blij dat nu ook supermarktketens meegaan in onze logica van fietsstad. Lidl toont met dit initiatief dat het duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Ik kan maar hopen dat dit een voorbeeld kan zijn en dat anderen uit de sector snel volgen.”

Filip Watteeuw, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in Gent

Het is fietskoerierdienst Cargo Velo dat instaat voor de leveringen.

“We zijn verheugd dat we de voorbije maanden van intense samenwerking eindelijk in de praktijk kunnen omzetten. Het is daarin duidelijk dat de ambitie van Lidl om thuisleveringen van verse voeding zo duurzaam mogelijk op te zetten, en die van Cargo Velo om zich als professioneel fietskoerierbedrijf verder te onderscheiden en gestaag te blijven groeien in stadslogistiek, een mooie match is.”

Jochen Fonck, Cargo Velo

Voorlopig is Simpl een pop-up die tot februari 2019 loopt. Lidl bekijkt nog of het initiatief ook naar andere steden uitgebreid kan worden.

Bestellen kan via: http://www.lidl-simpl.be. Leveringen zijn gratis vanaf een bestelling van 25 euro. Geen inspiratie? Je vindt ook recepten op Lidl Simpl. Met één klik bestel je alle nodige ingrediënten.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 309 filialen in België en Luxemburg. De ruim 8500 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke