Lidl komt via Lidl Plus-app voor het eerst met klantenkaart

Lidl komt via Lidl Plus-app voor het eerst met klantenkaart

De supermarktketen rust zijn 305 winkels ook met wifi uit

Lidl start vanaf 10 februari met een digitale klantenkaart in de vorm van een app. Het is voor het eerst dat de supermarktketen met een loyaliteitsprogramma komt. Via Lidl Plus zullen klanten hun kassatickets voortaan digitaal krijgen en ook extra voordelen ontvangen, zoals kortingen op Lidl-producten voor onder meer die producten die als beste uit de testen van Test-Aankoop kwamen. Na registratie activeert de klant de coupon naar keuze in de app en scant hij de QR-code van zijn digitale klantenkaart aan de kassa. In een volgende fase zal de klant zijn boodschappenlijstje in de app kunnen bijhouden en krijgt hij bovendien kortingsbonnen aangepast aan zijn koopgedrag. Om het gebruik van de Lidl Plus-applicatie te vergemakkelijken, rust het bedrijf zijn 305 winkels nu uit met wifi.

Digitale klantenkaart

Na een succesvolle test van vijf maanden bij de medewerkers, lanceert Lidl nu voor alle klanten zijn eerste ‘klantenkaart’ in de vorm van een app, Lidl Plus:  Thomas De Ganck, hoofd van Digital & Innovation bij Lidl: "Wij willen onze klanten te allen tijde de best mogelijke winkelervaring bieden. Het is geweten dat de Belg  dol is op kortingsbonnen. Dankzij Lidl Plus zullen klanten nu kunnen profiteren van extra promoties via digitale coupons. De applicatie bestaat ook uit andere diensten, zoals het digitaal ontvangen van kassatickets, toegang tot promotiefolders en een “store locator”. Na elke aankoop krijgen klanten ook een digitale kraskaart met verschillende voordelen. Naast de gebruikelijke lage prijzen en promoties in de winkels, kan je met Lidl Plus-coupons profiteren van maximaal € 10 extra korting per week.”

Gemakkelijk te gebruiken

Voor zijn eerste klantenkaart koos de discounter logischerwijs voor een digitale versie. De Lidl Plus-applicatie kan je gratis downloaden via  iOS of Android en is heel gebruiksvriendelijk.  Om zich te registreren hoeft de klant alleen maar zijn naam, geslacht, e-mailadres en zijn favoriete Lidl-winkel te vermelden. Na registratie wordt voor elke klant een klantnummer en een QR-code bepaald. Daarna activeert de klant eenvoudigweg de coupons van zijn keuze en scant hij zijn digitale klantenkaart bij de kassa.

Binnenkort ook boodschappenlijstjes, gepersonaliseerde coupons en Lidl Pay

In een volgende fase  zal de supermarktketen ook nieuwe diensten toevoegen. "We hebben er bewust voor gekozen om te beginnen met een eerste versie van de applicatie. Binnen enkele maanden kunnen klanten ook hun boodschappenlijstje opstellen, deelnemen aan een spaarprogramma om gratis artikelen te ontvangen en ook profiteren van gepersonaliseerd coupons die zijn afgestemd op het koopgedrag. Bijvoorbeeld: een gezin met jonge kinderen krijgt via Lidl Plus onder andere specifieke informatie en coupons voor groeimelk of luiers.”

De supermarktketen is ook van plan om een eigen betaaloptie te lanceren. "Lidl Pay is een extra service die wij onze klanten graag willen bieden, en deze functie moet deel uitmaken van de geleidelijke uitrol van onze nieuwe digitale klantenkaart", besluit Thomas de Ganck.

Wifi

Tegelijkertijd rust de discounter zijn 305 winkels uit met wifi. Deze gratis service voor klanten maakt het gebruik van Lidl Plus nog gemakkelijker.

Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke