Lidl-klant geniet van voordelig tarief aan de laadpaal

Laadpalen worden betalend

Vandaag telt Lidl 300 laadpunten verspreid over het land. Vanaf 27 juni wordt laden aan deze laadpunten betalend, waarbij de Lidl-klant zal genieten van een voordelig tarief. Ook komende jaren zal Lidl verder investeren in dit voordelig netwerk. Tegen 2025 komen er nog 200 laadpunten bij.

 

Voordelig laden via LidlPlus, de klantenapp van Lidl

De “hoogste kwaliteit voor de laagste prijs” past Lidl ook toe op haar laadpaalnetwerk. Klanten kunnen laden aan een voordelig tarief via de Lidl Plus App. Zowel voor de snelladers (DC) als voor laders met wisselstroom (AC) gelden sterk concurrentiële prijzen. Zo kan snel laden aan 0.55 euro/kWh en traag laden aan 0.38 euro/kWh*.

“We willen ons uitgebreid netwerk in eerst instantie ter beschikking stellen van onze eigen klanten aan een heel gunstig tarief. Op 30 minuten, de tijd om rustig inkopen te doen, kan onze klant meer dan 100 km laden aan een voordelige Lidl-prijs.” Aldus Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl.

 

De snelle elektrificatie van het Belgisch wagenpark doet de vraag naar snelle laadpunten alleen maar stijgen. Tot vandaag bestond de mogelijkheid om gratis te laden. Door de recente energiecrisis bleek het gratis aanbieden van stroom niet langer houdbaar. Bovendien viel het voordeel voor de Lidl-klant veelal weg doordat niet-klanten ook van deze service gebruik maakten. Laden voor niet-klanten zal mogelijk zijn via een betaalkaart of RFID aan de gangbare marktprijs.

 

Snellader (DC-laders) opnieuw capaciteit van 50 kW

Eerder verlaagde Lidl de laadcapaciteit van de snelladers. Met de omschakeling naar betalend laden zal de snellaadcapaciteit terugkeren naar het normale niveau van 50 kW.

 

Het duurzaam laadnetwerk breidt zich verder uit

Isabelle Colbrandt: “Wij willen onze klanten diensten aanbieden die zij nuttig vinden wanneer ze bij ons winkelen. Daarom zullen we in de toekomst ons netwerk verder uitbreiden. Tegen 2025 zal ons netwerk 500 laadpunten tellen. Ook laden van de elektrische fiets zal op steeds meer plaatsen mogelijk zijn en blijft gratis.”

 

De oplaadpunten van Lidl gebruiken net als alle andere activiteiten van de keten elektriciteit uit hernieuwbare energie afkomstig van windturbines en zonnepanelen. Deze inspanningen van Lidl worden ingegeven door de strijd tegen klimaatverandering en de service aan de klant.

 

*Prijs op 20 juni 2023, deze kan fluctueren in functie van de marktprijs.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Winkelen & opladen bij je Lidl-winkel
Bij Lidl kan je je elektrische wagen opladen en tegelijkertijd boodschappen doen. Handig hé?
www.lidl.be
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke