Lidl kiest voor weidemelk

Alle natuurgerijpte jong en belegen Hollandse Gouda van huismerk Milbona met 100% weidemelk gemaakt

Sinds 1 april 2017 wordt alle natuurgerijpte jong en belegen Hollandse Gouda gemaakt met 100% weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar en minimum 6 uur per dag in de wei staan. Alleen dan mag een product het logo dragen.

Weidemelk

Weidemelk-koeien lopen ten minste 120 dagen per jaar minstens 6 uur per dag in de wei. Vooral tussen 15 april en 1 november. Dat betekent ook dat de dieren de wei niet op gaan als het weer het niet toelaat, bijvoorbeeld als het te koud of te nat is. Steeds meer koeien staan het hele jaar in de stal. Koeien in de wei kunnen vrij grazen, rusten, rondlopen en kuddegedrag vertonen, wat goed is voor het welzijn van de dieren.

Jeroen Bal, inkoopdirecteur Lidl: “Met deze stap bewijst Lidl nogmaals dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. We kiezen er bewust voor om ons assortiment per productcategorie te verduurzamen, met hierin maximale aandacht voor dierenwelzijn.”

 

Keurmerk en controle op weidemelk

Het keurmerk weidemelk mag alleen gebruikt worden op zuivelproducten afkomstig van koeien die in de wei mogen. De volledige keten van weidemelk wordt tevens door een onafhankelijke, geaccrediteerde instelling gecontroleerd.

 

Duurzaam assortiment

Onder ons huismerk Milbona is de natuurgerijpte Hollandse Gouda jong en belegen gemaakt met 100% weidemelk. De verduurzaming van het assortiment past in de strategie van Lidl. Zo verkoopt Lidl enkel vlees van ongecastreerde varkens, uitsluitend parkkonijn en werden alle kooi-eieren uit het assortiment gebannen. Bovendien worden bij Lidl in bepaalde huismerkproducten zoals mayonaise en andere koude sauzen enkel nog vrije uitloop eieren verwerkt.

Lidl ontving van de Eurogroup for Animals, waar ook onder andere Gaia deel van uitmaakt, de prijs voor meest diervriendelijke supermarkt van Europa.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd corportate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd corportate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 309 filialen in België en Luxemburg. De ruim 8500 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke