Lidl is verkozen tot Top Employer 2019

Lidl is verkozen tot Top Employer 2019

Lidl kreeg zonet het label ‘Top Employer 2019’. Daarmee mag het bedrijf zich een van de  64 beste werkgevers van het land en een van de twee beste werkgevers in de foodretail mag noemen. Dit versterkt de aantrekkingskracht van Lidl als werkgever, die op zoek is naar 500 nieuwe collega’s.

Onthaalprocedure voor nieuwe medewerkers

Uit de analyse van Top Employer komen veel positieve elementen naar voren, maar twee springen eruit: high five leadership en de onthaalprocedure voor nieuwe medewerkers bij Lidl. De HR-afdeling van Lidl werkte voor toekomstige medewerkers een nieuwe aanpak uit die in hen in verschillende fasen begeleidt. Werken bij Lidl begint al bij het tekenen van het contract. Iedere nieuwe medewerker krijgt tussen het moment dat hij of zij het contract tekent en de startdag toegang tot een onboarding-app. Dankzij die app blijft de nieuwe medewerker in contact met de winkel, krijgt hij tips en tricks en behoort hij al echt tot het team.

 

Top Employer

Het Top Employer Institute een internationaal begrip, door zijn aanwezigheid in 114 landen. Het doel van het label ‘Top employer’ is om erkenning te geven aan ondernemingen die een uitstekende werkomgeving creëren. De evaluatieprocedure is allesomvattend en beoordeelt de ondernemingen op de verschillende facetten van hun HR-beleid, zoals de ontwikkeling van talent, groeimogelijkheden, teammanagement, onthaal van nieuwe medewerkers,

opleidingsmogelijkheden, motiveringsprocessen, loonbeleid enz.

 

 

Solliciteren bij Lidl kan op www.werkenbijlidl.be

Economie CSR
Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 315 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke