Lidl is de officiële fresh food partner van de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2023

Lidl is de officiële fresh food partner van de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2023

In augustus 2023 vinden er voor het eerst dertien UCI-kampioenschappen plaats in één groot evenement. Lidl ondersteunt dit grootschalige evenement van de 'Union Cycliste Internationale'.

De UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2023 vinden van 3 tot 13 augustus plaats in Glasgow en de rest van Schotland. Het wordt één van de grootste wielerevenementen uit de geschiedenis en zal voor het eerst dertien UCI-wereldkampioenschappen verenigen tot een groot evenement.

Tegen die achtergrond gaan de ‘UCI Cycling World Championships’ en Lidl – een van de toonaangevende voedingsretailers in Duitsland en Europa – een nieuw partnerschap aan: als officiële fresh food partner steunt Lidl de dertien UCI Wereldkampioenschappen in het kader van het evenement en wil de onderneming het belang van beweging en bewuste voeding voor een gezonde levensstijl promoten. Als retailer stelt Lidl zijn klanten in staat om verantwoordelijke aankoopbeslissingen te nemen en biedt het hen toegang tot verse en gezonde voeding van de beste kwaliteit en tegen de beste prijs. Dat maakt Lidl tot een betrouwbare partner voor klanten bij hun dagelijkse boodschappen.

Internationale organisatie en internationaal evenement ​

Als onderdeel van de Schwarz Group is Lidl wereldwijd vertegenwoordigd met ruim 12.000 winkels in 31 landen in Europa en de Verenigde Staten. Kortom, een perfecte match voor de internationale uitstraling en diversiteit van de UCIWereldkampioenschappen Wielrennen 2023, waaraan ruim 6.000 beroeps- en amateurrenners uit meer dan 120 landen zullen deelnemen, gespreid over dertien UCI-wereldkampioenschappen. Net als de Lidl-producten is ook wielrennen voor iedereen toegankelijk: het is de ideale sport voor mensen die actiever willen zijn in hun dagelijkse leven.

Jeroen Bal, Divisional Board Member Customer, zegt: “We zijn verheugd om deel te mogen uitmaken van zo'n innovatief en uniek evenement. Het ‘Fresh Food Partnership’ getuigt als geen ander van Lidl’s ambitie om bij te dragen tot een gezonde en actieve levensstijl door bewustere en gezondere levenskeuzes te maken. We kijken ernaar uit om samen te werken met de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2023, een baanbrekend, wereldwijd evenement dat mensen zal inspireren om meer vitaliteit en sport in hun dagelijkse leven te brengen.”
Amina Lanaya, Director General van de UCI, verklaarde: “Lidl is de ideale internationale partner voor het UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen 2023, dat naar verwachting meer dan een miljard mensen wereldwijd zal bereiken. Lidl deelt onze overtuiging dat fietsen voor iedereen is weggelegd en zal ons helpen om een van de kerndoelstellingen van het evenement te bereiken, namelijk een groot en divers nationaal en internationaal publiek bereiken en de vele gezondheids- en welzijnsvoordelen van fietsen promoten.”

Over Lidl

Als onderdeel van de Schwarz Group, met hoofdkantoor in het Duitse Neckarsulm, is Lidl een van de meest vooraanstaande voedingsretailers in Duitsland en de rest van Europa. Lidl bezit momenteel meer dan 12.000 winkels en ruim 200 centra voor goederendistributie en -logistiek in 31 landen.

​Lidl België & Luxemburg is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Over de UCI

De Union Cycliste Internationale (UCI), die op 14 april 1900 werd opgericht in Parijs (Frankrijk) is het wereldwijd overkoepelende orgaan voor de wielersport. De UCI ontwikkelt en beheert de fietswereld in al zijn vormen en voor alle mensen: als competitieve sport, als gezonde ontspanningsactiviteit, als transportmiddel en gewoon voor het plezier. De UCI beheert en promoot de tien wielerdisciplines: weg, circuit, mountainbike, BMX Racing, BMX Freestyle, cyclocross, trials, indoor, elektronische wielersport en gravel. Vijf van die disciplines worden ook beoefend in het kader van de Olympische Spelen (weg, circuit, mountainbike, BMX Racing en BMX Freestyle). Twee disciplines maken deel uit de Paralympische Spelen (weg en circuit), en vier ervan in de Olympische Jeugdspelen (weg, mountainbike, BMX Racing en BMX Freestyle-.

Meer informatie: www.uci.org

Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg

 

 

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 323 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 11.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke