Lidl installeert digitale portier om aantal klanten in winkels te regelen

Extra coronamaatregel bij supermarkt sluit de winkeldeuren als maximale capaciteit bereikt is

Wie zijn boodschappen bij Lidl doet, zal bij het betreden van de winkel voortaan even moeten kijken welk licht hij aan de ingang krijgt. De supermarktketen installeert in al zijn filialen een automatische toegangscontrole dat met een rood licht klanten tegenhoudt als de winkel te druk wordt. “Zo kunnen we op lange termijn de veiligheid in de winkel blijven verzekeren”, legt Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl, uit.

De toegangsdeuren van de Lidl-winkels zullen automatisch sluiten wanneer de maximumcapaciteit in de winkel bereikt is en weer openen wanneer iemand de winkel verlaat. Het systeem wordt stap voor stap uitgerold. Vandaag is dat in 22 filialen al het geval, tegen september in 100 en tegen oktober moeten 250 van de 306 winkels uitgerust zijn met de deze toegangscontrole. 

Dankzij deze aanpak wil Lidl ervoor zorgen dat klanten veilig kunnen winkelen met voldoende afstand ten opzichte van elkaar. Naast deze nieuwe maatregel blijven de gekende regels als handen ontsmetten aan het pompje met ontsmettingsmiddel, je winkelkar ontsmetten en een mondmasker dragen uiteraard gelden. Het personeel van Lidl draagt bovendien ook fluohesjes om consumenten eraan te herinneren om op elk moment anderhalve meter afstand te houden van elkaar. 

“Tot nu toe stond een steward aan de ingang van de winkel om te controleren hoeveel mensen er binnen en buiten kwamen. Maar een scherm is nog accurater en bovendien is het voor klanten onmiddellijk duidelijk of ze de winkel binnen kunnen en of ze nog even moeten wachten. We hebben voor elke winkel afzonderlijk laten berekenen hoeveel mensen maximaal tegelijk aanwezig mogen zijn om veilig te kunnen winkelen. Door met zo’n borden te werken zijn we zeker dat er voldoende afstand gehouden kan worden tussen de klanten.” 

Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl

Maatregelen tegen corona 

De “verkeerslichten” zijn een van de vele maatregelen die Lidl uitrolt om de medewerkers en klanten te beschermen tegen het coronavirus. In alle filialen staat een plexi-beschermingswand aan de kassa’s. Er wordt ook gevraagd om zo veel mogelijk elektronisch of contactloos te betalen. Extra poetsbeurten zijn voorzien voor onder meer winkelkarren, kassa’s, betaalterminals en handgrepen. Voor de medewerkers zijn uiteraard ook handgel, handschoenen en spatmaskers die het hele gezicht bedekken ter beschikking. 


 

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 315 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke