Lidl draagt hulpverleners warm hart toe

En schenkt vers fruit van Belgische bodem aan Dag van de Hulpverlener

Lidl is dit jaar partner van Dag van de Hulpverlener en trakteert op 1 december de hulpverleners in Vlaanderen op een gezond tussendoortje. Met verse appels en peren van Belgische bodem wil Lidl zo’n 3000 hulpverleners bedanken voor hun inzet en toewijding in deze uitdagende tijden.

In deze moeilijke tijden vindt Lidl het belangrijk om elkaar – en onze hulpverleners in het bijzonder – te steunen. Daarom slaan Lidl en Dag van de Hulpverlener vzw de handen in elkaar om alle Vlaamse hulpverleners op 1 december een hart onder de riem te steken.

Lidl trakteert de hulporganisaties die actief zijn binnen verschillende disciplines op een portie verse energie. Zo’n 3000 hulpverleners krijgen Belgisch vers fruit aangeboden voor hun onvoorwaardelijke inzet en toewijding. De vrijwilligers van de vzw brengen op de symbolische dag 1/12 alle fruitmanden rond naar hulpverleners om hen persoonlijk te bedanken.

“Hulpverleners hebben het het afgelopen jaar zwaar gehad met de wereldwijde COVID-19-pandemie. Daarom vinden wij het heel belangrijk om hen een teken van waardering en dankbaarheid te tonen. Er lijkt ons geen betere manier om dat te doen dan met een portie vitamines.”

Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl België

 

"Op de Dag van de Hulpverlener bedanken we onze collega's voor hun onvoorwaardelijke inzet. Ze zetten zich elke dag in voor de maatschappij, we vinden het belangrijk om daar even bij stil te staan. Daarom organiseren we vandaag de vierde editie van de actie, opnieuw op 1 december. Die dag staat symbool voor 112, het centrale noodnummer binnen Europa", aldus Ben Windey, zelf hulpverlener-ambulancier en voorzitter van Dag van de Hulpverlener vzw. "We zijn Lidl enorm dankbaar voor de steun. Het was niet moeilijk om een match te vinden tussen onze organisaties, zo kunnen we naast de traktaties ook rekenen op de laadpalen van Lidl om onze 100% elektrische voertuigen aan te laden."

Ben Windey, voorzitter Dag van de Hulpverlener vzw

 

Over Dag van de Hulpverlener vzw

De Dag van de Hulpverlener (DVDH) is een jaarlijks evenement dat ernaar streeft Vlaamse hulpverleners waardering te tonen voor hun onvoorwaardelijke inzet.

Meer informatie: www.dagvandehulpverlener.be

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke