Lidl doneert 150 laptops aan Digital For Youth

Lidl doneert 150 gebruikte laptops aan Digital For Youth, een organisatie die ervoor zorgt dat ook kwetsbare kinderen van thuis uit virtueel les kunnen volgen tijdens de coronacrisis. De laptops zijn volledig gebruiksklaar gemaakt door de IT’ers van Lidl.

Of de lessen na de paasvakantie opnieuw zullen starten of niet, is nog niet duidelijk. Wat wel zeker is, is dat veel jongeren de voorbije weken geen lessen meer hebben kunnen volgen omdat ze thuis geen computer hebben. Minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde daarom een oproep om die jongeren aan een laptop te helpen via de organisatie Digital for Youth.

Lidl gaat graag in op die oproep en doneert 150 laptops. Zo kunnen kinderen in gezinnen zonder computer thuis toch huistaken en digitale lessen volgen tijdens de coronacrisis.

“Onze IT’ers hebben deze weken iets meer ruimte en hebben de 150 gebruikte laptops die we konden weggeven gebruiksklaar gemaakt. Zo krijgen jongeren die nu uit de boot dreigen te vallen toch de mogelijkheid om lessen te volgen en taken te maken op een computer.”

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl

De laptops worden donderdag afgegeven. Lidl heeft alle computers ontsmet en verpakt in dozen die ze via Digital for Youth ontvingen. Vandaag worden ze door Digital for Youth ook opgehaald.

Meer info: https://www.digitalforyouth.be/

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 315 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke