Lidl dient bouwaanvraag in voor winkel in Aalterse Lostraat

Lidl dient bouwaanvraag in voor winkel in Aalterse Lostraat

Het nieuw filiaal wordt een van duurzaamste winkels van België

Lidl wil in de Lostraat in Aalter een van zijn duurzaamste winkels openen. Het heeft daar een bouwaanvraag bij het gemeentebestuur van Aalter voor ingediend. De winkel kan volledig op palen gebouwd worden waardoor de supermarktketen optimaal en efficiënt gebruik kan maken van de ruimte. In de plannen zijn onder meer een parking onder de winkel, een grote fietsenstalling, twee laadpalen en zonnepanelen over de volledige dakoppervlakte voorzien. Het filiaal zal werkgelegenheid bieden aan een 30-tal medewerkers. 

De winkel in de Lostraat in Aalter moet een van Lidl’s duurzaamste projecten in België worden. De supermarktketen kocht in totaal drie percelen met een totaaloppervlakte van 6.121 m², goed voor een winkeloppervlakte van 1.496 m². De bouwaanvraag die Lidl heeft ingediend, gaat over een winkel op palen met 107 parkeerplaatsen onder en rond het gebouw. De volledige dakoppervlakte van de winkel zal bedekt worden met zonnepanelen. Die moeten onder meer stroom leveren voor de twee gratis laadpalen voor elektrische wagens op de parking. Ook aan de fietsenstalling is er de mogelijkheid voorzien om e-bikes op te laden. 

In oktober diende Lidl een bouwaanvraag in voor het project. Er zal nu een openbaar onderzoek volgen. De supermarktketen ziet alvast veel potentieel en voordelen voor de buurt. 

“De Lostraat is dé centrumstraat van Aalter op vlak van retail. We zien hier nog veel potentieel. Aalter kent immers een dichte bewoning met een grote actieradius. Lidl heeft op dit moment nog geen winkel in Aalter of in een deelgemeente. Ons aanbod zal een meerwaarde zijn voor consumenten uit de buurt en zal de Lostraat als commercieel centrum van Aalter nog versterken.”

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl 

Winkelopeningen
Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke