Lidl brengt betaalbare collectie reflecterende kledij en accessoires op de markt

Lidl brengt betaalbare collectie reflecterende kledij en accessoires op de markt

Reflecterende kledij maakt je al zichtbaar vanop 150 meter afstand

Volgende week springen we weer op de fiets naar school of naar het werk, vaak in het donker. Dan biedt reflecterende kledij een goede bescherming tegen ongevallen. 4 op de 5 Belgen is zelfs voorstander om fietsers te verplichten om in het donker reflecterend materiaal te dragen, zo blijkt uit een onderzoek van het Vias Institute, het Belgische instituut voor de verkeersveiligheid. Om iedereen de kans te geven geen zwarte vlek te zijn in het verkeer, brengt supermarktketen Lidl een betaalbare collectie reflecterende sportkledij uit, gaande van hippe jassen, mutsen, handschoenen en schoenen tot reflecterende paraplu’s en fietstassen.

Verkeersveiligheid is zeer belangrijk, daar is iedereen het over eens. Ook al ziet het Belgische statistiekbureau Statbel het aantal ongevallen de laatste jaren dalen, het zijn er nog steeds veel te veel. In 2020 waren er op onze wegen 30.000 ongevallen. Dat zijn er gemiddeld zo’n 82 per dag. Bij fietsers is het aantal dodelijke ongevallen zelfs weer even toegenomen: 87 in 2020 tegenover 73 in 2010.

Minder zichtbaarheid, meer ongevallen

Een van de makkelijkste manieren die we allemaal kunnen toepassen om de veiligheid op de weg te verbeteren, is ervoor zorgen dat fietsers, joggers en voetgangers beter zichtbaar zijn. Wie zich te voet of met de fiets verplaatst, is in donkere wintermaanden namelijk vaker betrokken bij een ongeval. De kans dat zo’n ongeval dodelijk afloopt, is in de winter ook met de helft groter. Dat blijkt uit onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

“Meer dan 1 op de 4 verplaatsingen in Vlaanderen gebeurt met de fiets of te voet, en veel mensen fietsen, joggen of wandelen in hun vrije tijd, ook onze eigen collega’s. In 2020 zagen we dan ook nog eens de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Daardoor nemen we nu ook de fiets voor langere afstanden, en rijden we aan een hogere snelheid. Dat maakt de fietser nog kwetsbaarder dan vroeger. Zichtbaar zijn in het verkeer wordt dus eigenlijk alleen maar belangrijker", aldus Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl België.

Reflecterende kledij voor iedereen

Fietsers, bromfietsers, joggers en voetgangers kunnen zichzelf gemakkelijk zichtbaarder maken door reflecterende kledij te dragen. Reflecterend materiaal maakt in het donker een wereld van verschil. De VSV deed de test: wie donkere kledij draagt, is voor een automobilist pas zichtbaar vanop een afstand van 20 meter, maar wie reflecterende kleren draagt, is al zichtbaar vanop 150 meter afstand. Lidl komt nu met een uitgebreide en betaalbare collectie van zulke kledij, zodat iedereen veilig de weg op kan.

De Reflective kledinglijn van Lidl bevat sportieve broeken in verschillende kleuren, én zelfs jassen die volledig uit reflecterend materiaal bestaan. Verder zijn er ook accessoires zoals fietstassen, hondengadgets en zelfs een reflecterende paraplu. Het assortiment is te koop in elke Lidl-winkel en op de webshop.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke