Gratis je fiets of wagen opladen bij 6 Lidl winkels

Minister Tommelein enthousiast dat Lidl zonne-energie deelt met haar klanten

Dinsdag 25 april 2017 — Hamme, 02 februari 2017 - In 6 Lidl filialen, Mariakerke, Elsene, St-Niklaas, Scherpenheuvel, Rocourt en Hamme kunnen klanten gratis hun elektrische wagen of fiets laden. De energie, afkomstig van zonnepanelen, deelt Lidl graag met de klant.

Boudewijn van de Brand, CEO Lidl België en Luxemburg: “We staan op een keerpunt in elektrische mobiliteit en Lidl wil als smart discounter graag deze ommezwaai aanmoedigen door het voor onze klant gemakkelijk te maken. Dit is een win zowel voor onze klant als voor ons klimaat.”

 

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie: “Lidl is een voortrekker op vlak van hernieuwbare energie. Door hun laadpalen gratis ter beschikking te stellen van hun klanten, stimuleren ze elektrisch rijden. Een mooi voorbeeld van hoe de privésector ons helpt om een laadpalennetwerk uit te rollen in Vlaanderen.”

 

Zonne-energie delen met de klanten

De Lidl-winkels die uitgerust zijn met zonnepanelen produceren jaarlijks voldoende groene stroom om meer dan 40 keer de wereld rond te reizen met een wagen. Lidl wil deze groene stroom delen met zijn klanten. Daarom heeft de smart discounter 6 winkels uitgerust met elektrische laadpalen op zonne-energie. Zo kunnen klanten tijdens het winkelen hun batterij opladen. Lidl wil de klanten ertoe aanzetten om zich op duurzame wijze te verplaatsen.

 

20 winkels zijn uitgerust met zonnepanelen

Vandaag zijn er 20 filialen uitgerust met zonnepanelen. Samen met de zonnepanelen op de distributiecentra kan Lidl zo jaarlijks het verbruik van meer van 1.000 gezinnen aan groene stroom produceren. Alle nieuwe Lidl winkels zullen standaard uitgerust worden met zonnepanelen.

 

Investering van 3,5 miljoen euro

Deze investering van 3,5 miljoen euro kadert in het beleid voor duurzame energie dat het merk al  ettelijke jaren voert. Lidl wil zijn verantwoordelijkheid als supermarktketen opnemen en bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving met meer respect voor het milieu, de mensen en de maatschappij.

Minister Bart Tommelein
Isabelle Colbrandt Hoofd corportate communicatie at Lidl België & Luxemburg