Drie op de vier Belgen wachten op de Sint om kerstboom te zetten

Supermarktketen Lidl biedt voor het eerst Ardense kerstbomen aan

Drie op de vier Belgen (71%) houden zich eraan om hun kerstboom pas na de komst van de Sint te zetten, terwijl 22% dat al voor 6 december doet. Dat blijkt uit een iVOX-studie die Lidl liet uitvoeren bij duizend Belgen. De supermarktketen biedt sinds dit jaar voor het eerst in zijn winkels echte kerstbomen aan uit de Belgische Ardennen.

 

De Sint is bijna in het land en de discussie laait weer op: nu al de kerstboom zetten of wachten tot na Sinterklaas? Uit een studie die Lidl liet uitvoeren blijkt dat de grote meerderheid (71%) zijn boom pas zet nadat de Sint geweest is, terwijl 22% dat al voor 6 december doet en 7% zelfs al in november.  

 

Welke boom?

Dat we kerstliefhebbers zijn, staat buiten kijf: drie op de vier Belgen (77%) zet een kerstboom. Daarvan gaat een op de vijf (21%) voor een échte boom. Franstaligen (26%) doen dat vaker dan Vlamingen (17%). En jongeren (25%) en 35-54 jarigen (23%) kiezen ook liever voor een echt exemplaar dan 55-plussers (16%).

 

Iets minder dan de helft (47%) zegt dat ze het belangrijk vinden dat die kerstboom Belgisch is, en meer dan drie op de vijf (63%) hecht belang aan de soort. Zo gaat de voorkeur uit naar de Nordmann (60%). Pica Abies (11%) scoort een stuk minder. Al zegt meer dan een op de vier (27%) ook dat ze geen idee hebben welke soort ze hebben gezet.

 

Een op de tien (10%) betaalde helemaal niets voor zijn echte boom, een op de vier (24%) betaalde minder dan 20 euro en ongeveer de helft (53%) tot 50 euro. Nog eens een op de tien (13%) telde nog meer neer voor zijn kerstboom.

 

Belgische Nordmann bij Lidl

Supermarktketen Lidl biedt nu voor het eerst in zijn winkels echte kerstbomen aan. Het gaat om blauwsparren van de Belgische producent Greencap die in de Ardennen gekweekt worden. Voor een boom betaal je 19.99 euro.

 

“We verkopen al enkele jaren kerstdecoratie in onze winkels, maar uit een bevraging bij onze klanten bleek dat er ook interesse is naar echte kerstbomen in de supermarkt. We zijn daarom op zoek gegaan naar een lokale producent uit de Ardennen. De bomen komen dus uit Belgische grond en hoeven niet overgevlogen te worden uit het buitenland. Met deze aanbieding hopen we onze klanten te helpen met een zorgeloze eindejaarsperiode.”

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl

 

Economie Aanbod
Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Isabelle Colbrandt Hoofd Corporate communicatie, Lidl België & Luxemburg
Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke