Lidl opent in Asse

Met gratis laadpunten voor elektrische wagens en fietsen

Warenhuisketen Lidl opende op woensdag 16 december een gloednieuwe winkel in de Nerviërsstraat in Asse. Met 1432 m² winkeloppervlakte is het nieuwe filiaal in de gemeente Asse een pak groter dan de vorige winkel in Opwijk, die ondertussen gesloten werd. Het hele team van Opwijk verhuist mee naar de nieuwe locatie en wordt versterkt met 10 nieuwe collega's. 

Op woensdagochtend om 08u30 openden de deuren van de nieuwe Lidl. De nieuwe winkel biedt een assortiment van een 1.900 tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. 

De brede gangen zorgen voor een aangenaam ruimtegevoel. De geoptimaliseerde winkelinrichting in combinatie met de grotere oppervlakte zorgen voor fijne werkomstandigheden voor de medewerkers. Kortere looplijnen door het doordacht positioneren van de koelzones, de laad- en los zone en de bakkerij zorgen er voor dat het winkelpersoneel veel vlotter aan de slag kan.

Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl: “De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België. Naast het bouwen op nieuwe locaties worden zoals hier in Asse oudere winkels vervangen door nieuwe die zorgen voor een aangename winkelbeleving voor de klant en een fijne werkplek voor de collega's."

 

Gratis laadinfrastructuur voor elektrische wagens en fietsen.

Dit nieuwe concept is uitgerust met tal van duurzame bouwtechnieken die er voor zorgen dat het energieverbruik tot een absoluut minimum beperkt wordt. Zo ligt het dak vol zonnepanelen, die o.a. de laadpaal met twee laadpunten voor elektrische wagens voedt. Deze snelladers staan gratis ter beschikking voor de klant, die tijdens het winkel de wagen kan inpluggen. Ook voor elektrische fietsen is er laadinfrastructuur voorzien in de fietsenstalling. In het totaal telt de parking 166 parkeerplaasten.

 

Schenking 5 plantenbakken met potgrond en zaaigoed aan de GO! Basisschool Vijverbeek. 

“We zijn heel dankbaar voor deze mooie attentie. Wanneer het weer het opnieuw toelaat, plannen wij een dag in om samen met de kinderen het zaaigoed te planten. Zo wordt onze school nóg groener!”, aldus Nathalie Meremans, Pedagogisch Coördinator GO! Basisschool Vijverbeek.

Sinds een aantal jaar schenkt Lidl bij de opening van een nieuwe winkel een cheque ter waarde van 5 plantenbakken, potgrond en zaaigoed aan een organisatie in de buurt.

 

Lokale producten

 “Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten. We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Zo is meer dan 50% van alle groenten en fruit is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel bijna 100%. Ook de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten zijn Belgisch, en dat aandeel blijft groeien.” aldus Isabelle Colbrandt.

 

Openingsuren

De nieuwe winkel is elke dag open van 8.30 uur tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur. Behalve op 20 en 27 december is de winkel gesloten op zondag. 

 

Deze nieuwe locatie in Asse vervangt de oude Lidl in Opwijk.

Over Lidl

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 318 filialen in België en Luxemburg. De 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke