170x bedankt!

170x bedankt!

Ter gelegenheid van ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ bedankt Lidl al haar vrachtwagenchauffeurs.

Als partner van ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’, bedankt Lidl vandaag al haar vrachtwagenchauffeurs. 170 chauffeurs zijn dagelijks onderweg voor het bevoorraden van de distributiecentra en de filialen van Lidl België. Zij zijn een belangrijke schakel binnen de werking van de supermarktketen. Daarom staan vandaag alle vrachtwagenchauffeurs in de kijker en organiseert Lidl verschillende acties om hen te bedanken.

Op deze ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ bedankt Lidl al haar vrachtwagenchauffeurs. 170 vrachtwagenchauffeurs zijn elke dag onderweg om Lidl België te bevoorraden. Zij zijn essentieel binnen het logistiek proces, want de chauffeurs zorgen er namelijk voor dat de consument elke dag verse en hoogwaardige producten in zijn Lidl filiaal vindt. Zonder de chauffeurs zouden de 5 distributiecentra en alle 308 filialen van Lidl België niet bevoorraad worden.

Als founding partner van ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ organiseert Lidl daarom vandaag verschillende acties om haar chauffeurs te bedanken. Bij het laden of lossen, zal elke vrachtwagenchauffeur vandaag een kleine attentie ontvangen #DVC2021.

Enkele straffe cijfers:

  • Dagelijks rijden maar liefst 170 chauffeurs voor Lidl, en dit dag én nacht. Samen leggen ze per dag een rondje rondom de aarde af. Figuurlijk althans, want de chauffeurs hebben met zijn allen samen meer dan 40.000 km per dag op de teller staan.
  • Dat zijn heel wat kilometers, daarom zet Lidl actief in op verantwoord en duurzaam transport. De supermarktketen vraagt aan zijn transportpartners om de CO²-uitstoot van de vrachtwagenchauffeurs zo veel mogelijk te verlagen.
    Tegen 2025 wil Lidl 10% minder CO²-uitstoot voor zijn logistiek transport dan in 2015. Zo rijden bijna 20% van de vrachtwagens reeds op LNG en volgen de transportpartners van Lidl regelmatig opleidingen om zuiniger te rijden.
    Alle ritten worden bovendien op de efficiëntst mogelijke manier ingepland. Dat wil zeggen: een hoge beladingsgraad voor elke vrachtwagen en een minimaal aantal ritten en stops. Zo minimaliseert Lidl het aantal transportkilometers om de winkels te bevoorraden. Een weldoordachte logistiek is niet alleen beter voor het milieu, het optimaliseert ook logistieke efficiëntie.
  • Wekelijks vervoeren de vrachtwagenchauffeurs maar liefst 60.000 paletten naar de 308 filialen in België.
     
  • Nu de vrachtwagenchauffeurs 240.000 netjes mandarijnen en 1,5 miljoen zakjes chocoladefiguren hebben rond gebracht voor de Sint, staat het transport voor het eindejaarsassortiment op de agenda. 60.000 kg verse kalkoen, 65.000 kratten verse holle oesters en 50.000 flessen champagne Comte de Senneval Brut zullen in december het land doorkruisen in de vrachtwagens van Lidl.

“Graag benadruk ik nog eens het belang en de veelzijdigheid van onze vrachtwagenchauffeurs. Zij vervoeren niet alleen de goederen, maar staan ook in voor het laden en lossen van hun vrachtwagens. Hierbij faciliteren zij dus ook onze winkels om de vrij gekomen lege paletten en koelboxen dagelijks mee te nemen en zo de nodige plaats te creëren in de winkelmagazijnen. Onze chauffeurs zijn een onmisbare schakel in onze logistieke dienstverlening. Zonder hen is het onmogelijk om onze goederen tijdig, correct en met perfecte service in de winkels te krijgen. Daarom; 170x dankjewel!”

Menno Hillewaere, hoofd logistiek Lidl België

Een initiatief van Febetra

Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ is een initiatief van Febetra. Met deze actie wil Febetra de vrachtwagenchauffeurs in België in de kijker te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep te vergroten.

Over Lidl

Lidl België is een supermarktketen met 319 filialen in België en Luxemburg. Meer dan 10.000 werknemers zetten zich dagdagelijks in om verse groenten, fruit en sterke eigen merken aan te bieden voor de hoogste kwaliteit aan de laagste prijs. De Belgische onderneming vertaalt eenvoud en klantgerichtheid in budgetvriendelijk winkelen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Bovendien zet Lidl duurzaamheid voorop en werkt het onder het credo ‘Op weg naar morgen’ aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Lidl
Lidl Belgium GmbH & Co. KG
Guldensporenpark 90, blok J
9820 Merelbeke